Gillar du Jugend?

februari 21, 2019 0 av admin

Om du gillar jugendstilen så har jag nu sammanställt mina Rörstrands jugenddekorer i ett och samma album här ovan. Om du helst vill slippa att se alla stämpelbilder och baksidor utan endast är intresserad av själva jugenddekoren så ska du kolla in det här albumet. Det börjar med Alf Wallanders Liljor och den helt suveräna sirliga och böljande Siri. Som avslut den stelnade jugend i form av Tuna som jag tycker bara har de, som man ofta kunde se på broderier och gardiner, tre gruppvis återkommande punkterna kvar av den senare jugendstilen.

En del kanske tycker att jag borde tagit med fler dekorer så som t.ex. Pensé, men jag anser att den mer är en fortsättning på de blomdekorer som Rörstrand producerat sedan 1880-talet plus att man blandat i lite nyrokoko på brämet. Har även ratat en del senare dekorer så som Helga som i mina ögon bara är en stiliserad blomsterkrans.

Saknas säkert många av Rörstrands jugenddekorer i albumet men jag fyller på efterhand om jag hittar fler som jag tycker hör hemma där.