Det är inte alla Anemonbårder som pallar trycket att vara försummad i många år.

Det är inte alla Anemonbårder som pallar trycket att vara försummad i många år.

mars 8, 2019 0 av admin

Min enda Gustafsberg Haga med anemonbård har lämnat in, har legat i botten på en trave tallrikar och nu är den i tre delar. Föreslog ett upplivningsförsök med sån där superlim men anemonbården var otröstlig och menade på att den aldrig kunde riktigt bli sig själv igen, sprickor skulle synas och den skulle för alltid vara förpassad till en undanskymd tillvaro bakom ALLA JÄ**A PERFEKTA tallrikar. Näru, sa jag, de flesta andra har nagg o krackeleringar, är missfärgade eller blekta i dekoren så du duger som du är, i alla fall om vi lagar med lim.

Tilltalsnamn

Vi får se hur det blir, är glad att elefanten och några till klarat sig.
Tänkte att de med anemonbård skulle få en egen rubrik i Gustavsbergs albumet, det är ju lite oklart vad man ska kalla dem när man blandat olika stockholmsvyer på många olika brämdekorer. Så jag gör en egen indelning baserad på just brämdekoren. Det blir Anemonbård, Lotusbård och Royal Scenery och med respektives spegelmotiv som andranamn.
Det blir inte första gången jag får göra om ordningen i Gustavsberg dekorer, hittar emellanåt någon tallrik på oväntat ställe som får klämmas in i bokstavsordning. Har t.ex. gjort plats för Chila fast jag ännu inte hittat den, är helt hundra på att jag har mer än en sådan men i dåligt skick, när jag blundar och tänker på Chila så kan jag precis få en känsla av att jag besiktar den och lägger den i en trave för sånt som så småningom ska bytas ut. Kanske bara hjärnspöken det här med att jag får en känsla, ibland tror jag efter att jag sett en dekor i bok eller på nätet så får hjärnan efter nån vecka för sig att jag själv har en sån. Men jag håller ändå platsen åt Chila i förhoppning att den dyker upp, annars så får jag väl inhandla en, de är ju inte jätteovanliga.

Asiatic Pheasants rätt vanlig

Har ni varit inne på Gustavsberg dekorer än och tittat? Själv skulle jag aldrig ens öppna en länk till Asiatic Pheasants för den dekoren har man ju sett till leda. Finns många fler sådana dekorer från både Rörstrand och Gustavsberg som man som samlare nästan kräks på för att de är så vanligt förekommande, om loppisen har en antik tallrik så till nittionio procents säkerhet så är det en Fasan.
Men du som är skeptisk, gå in och kolla på den andra Asiatic Pheasants-tallriken, den har ovanlig färg, godset format två år före lansering, den har Ironstone China-stämpel som enligt böcker använts fram till 1860-tal men min tallrik har årstämpel 1878, dekoren är mer detaljerad än de senare trycken bl.a. om du tittar på den högra fasanens antal rader med fjäderpennor. Det där sista kan ju ha med storleken på tallrik att göra, den här är ju min största Asiatic Pheasants tallrik och de andra är nån cm mindre, hade de större annorlunda dekor? Finns större skillnader mot mina assietter men det är en annan sak tycker jag.
Har du en sån som min Nr21 Asiatic Phesants tallrik? Skriv en kommentar så att jag inte tror att jag är ensam om den. Visst blev väl till och med Asiatic Pheasants spännande nu? (Länk till Asiatic Pheasants)

Anemonbård med Haga har gått i väggen, orkade inte med pressen från bl.a. elefanten.