Vilka läser min sida?

mars 5, 2020 0 av admin

Ja, vilka är det som hittar hit? Kan se i statistiken på web-hotellet att de allra flesta är från Sverige, men en hel del besökare kommer också från Nederländerna, Ryssland, Norge, England, USA och Japan, i den ordningen. De och ytterligare 30 länder har besökt sajten under februari.
Men de från utlandet läser väl knappast texterna? Kanske med google translate? Nä, jag utgår från att de tittar på bilderna.
Besöker albumen och dekorsidorna gör även de flesta från Sverige och det är väl inte så märkligt då de flesta hittar hit genom Google och då hamnar man ju rakt in i album eller dekorsida. Många har nog också det ena eller andra albumet som bokmärke, så skulle jag göra om jag bara var intresserad av t.ex. endast Gustavsberg.

Jag tror att av ovanstående orsaker så blir det inte så många besök på startsidan och snyft, snyft, inte så många som uppmärksammar vår (Jag, Janne och Per) namntävling.
Risken är ju att det kommer att ta flera månader bara för att vaska fram namnförslag…och hur lång tid ska röstningen sedan få hålla på?
Försökte att registrera mej på Facebook som “svensktporslin” och sajtens e-postadress, det gick inte, ej giltig e-postadress. Har hört att det finns någon Facebook-grupp som intresserar sej för antikt, tänkte lägga länk där till dopinlägget…. https://svensktporslin.se/2020/02/22/anonyma-gustavsbergs-dekorer-behover-er-hjalp-att-dopas/ . Jag är ju bara en vanlig gubbe som samlar på gamla svenska tallrikar och vill inte kliva ut ur garderoben och registrera mej med mitt riktiga namn.

Tänker ibland att jag är för otålig, att jag borde skrivit inlägget till hösten i stället, för då kanske fler hittat hit. För så är det ju att besökarna ökar sakta men säkert, fast kanske inte till inläggen. Snart måste jag börja att ta itu med diverse renoveringar på huset och tiden för sajten blir mer begränsad.

Men Per o Janne, om vi måste ställa in tävlingen på grund av litet deltagande så får ni dela på vinsten.
Vet ju inte om ni är samlare och i så fall hur er samling ser ut men jag ger er här tips om ett par Tradera-auktioner som man inte ser jätteofta.

En svart Gustavsberg Athen https://www.tradera.com/item/302290/388127188/tallrik-gustavsberg-athen-1876-flat-26-cm- Auktionen slut.
Och Rörstrand Sport https://www.tradera.com/item/341144/388855526/rorstrand-sport-1888-1907-4-mat-tallrikar-och-4-djupa-fat Auktionen slut.


Lägger till en riktig raritet som redan varit ute tre gånger utan att fått bud men det kan ju bero på lite högre utropspris: Rörstrand Willow första versionen 1826-1830-tal enligt boken Rörstrand 290år (Det engelska originalet hette Long bridge). Den vanliga Willow kom först 1869. Går ut på tisdag.
https://www.tradera.com/item/341144/389471479/rorstrand-willow-tallrik-1800tal Auktionen slut. Inga bud.
Och här länk till mitt extatiska inlägg när jag själv fått tag på den: https://svensktporslin.se/2019/11/25/antligen-nu-finns-rorstrands-forsta-version-av-willow-pa-svensktporslin-se/

Jag har ju båda dessa så det blir inga bud från mej. Och det ska väl sägas att jag inte har någon aning om varken skick på tallrikarna eller säljare. (Blev omedvetet lite roligt formulerat. Meningen var att skriva “jag inte har någon aning om varken säljare eller skick på tallrikarna” men det funkar ju med originalet också.)