Tar en timeout
Behöver en paus från svensktporslin.se, har lite för mycket att stå i just nu. Tror att pausen kommer att vara över sommaren förutom att jag kanske kompletterar lite i albumen.
Känner mej lite trälig att jag drog igång omröstningskampanjen redan nu trots att det inte är tillräckligt med besökare för att det ska bli någon meningsfull omröstning, ber om ursäkt för det… Typiskt mej att dra igång saker som jag inte fullföljer. Vi får försöka göra något av det till hösten istället hoppas jag.
Ni som gett namnförslag, ni finns kvar i arkivet så om vi nån gång kommer till skott så är ni inte bortglömda.
Om ni känner er väldigt svikna så kan ni mejla mej så får vi se om jag kan göra något. Mejladressen till Admin har jag skrivit i flera inlägg, vill inte lägga ut den igen.
Hoppas ni får en fin sommar och att vi ses här igen till hösten.
Hej!
Rörstrand Vasa skall vara 1882 inte 1982 tror jag.
Tack.
73, Peter
Tack Peter för att du gör mig uppmärksam på rena faktafel i sajten!
Hej jag har en tallrik som har en ankarstämpel Gustafsberg 1916, det står även KINA under.
Nummerdekor 5198 Formsignatur A17, dekoren har upprepande ekblad, ekollon och rosetter. Runt om kanten och yttersta kanten en guldfärgad kant. Färg blåa toner. Vi hittar den inte i Gustavsbergs album bar kan man få tag på uppgifter om denna dekor, ev formgivare osv
Hej Maja!
Jag hittade den i stora Gustavsbergsboken av Gösta Arvidsson 🙂
I nummerdekorregistret står:
“5198 DG; opakgods; graverad; eklövskrans med ollon och rosetter. G Wennerberg; 1920.”
DG är modellen, KINA på din tallrik som jag tror är djupstämplat(?) har jag fått för mej är en godsbenämning, nån typ av opakgods kanske? Att Gunnar Wennerberg står som formgivare kanske låter konstigt med tanke på att han slutade på Gustavsberg redan 1908, men det är i sin ordning, var många dekorer som togs upp i produktion långt efter de designats. Dekoren “Wennerberg” som också ritats av honom var i produktion mellan 1917-1930.
Att din dekor bara skulle ha gjorts 1920 vet vi inte säkert, visst lade de på dekorer på sedan tidigare formade tallrikar (din formades 1916) men det kan också vara så den inte kom med i priskurant förrän 1920, kuranterna utkom inte varje år men det är dem många register bygger på.
Skulle vara kul att få se din tallrik 🙂 men det går väl inte att lägga in bilder här tror jag.
Jag har många nummerdekorer men ingen ordning på dem. Kanske lägger in mina så småningom.
Hej! Jag har fått en servis från Gustafsberg. Det står graverat Gustafsberg, 1917 runt ett ankare, Opak 745 N2. Och så står det handmålat 31 i rött samt Gustafsberg tryckt i guld. Vit med guldkant och rödkant. Har du nån susning vilken det kan vara? Stort tack för all ev hjälp’
Hej Sofia!
De handmålade siffrorna 31 borde vara dekornummer…men vid den tiden var dekornumret fyrsiffrigt. Men din servis har antagligen inget riktigt namn utan bara ett dekornummer. Du har väl listat ut att godset blev format 1917 och dekoren säkert pålagd kort därefter. Opak betyder i det här fallet att godset är av en bättre flintgodskvalitet.
Hej!
Jag undrar om man får använda sig av bildmaterialet här på sidan i uppsatser och dylikt? Det finns vissa bilder jag skulle vilja använda i en kommande uppsats om japaniserande konst. Skulle det gå bra? Foto och källreferens skulle då referera till hemsida.
Vänliga hälsningar!
Hej Hugo!
Jag vet inte om det ens går att ladda ner mina bilder? Printscreen funkar väl alltid 🙂
Så länge det inte är för kommersiella sammanhang och att det tydligt framgår var bilderna kommer ifrån (svensktporslin.se) så är det okej för mej. Man får heller inte ta bort eventuella “vattenstämplar”.
Hejsan,
Super, tack så mycket! 🙂